Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Φάτε μεσογειακά!!!





Η αναπτυξιακή Ηρακλείου στα πλαίσια προγράμματος σχετικά με τη μεσογειακή διατροφή, επισκέφθηκε το σχολείο μας και τα παιδιά του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου, παρακολούθησαν το σχετικό πρόγραμμα. Ένας μεγάλος χάρτης απλώθηκε στο πάτωμα και η φανταστική μας διαδρομή στους νομούς της Ελλάδας, ξεκίνησε. Η υπεύθυνη του προγράμματος μας παρουσίασε χαρακτηριστικά εδέσματα και τροφές από όλους τους νομούς της Ελλάδας, κάνοντάς μας παράλληλα μάθημα Γεωγραφίας. Παίξαμε σε ομάδες χρησιμοποιώντας εικόνες και κάρτες τα οποία συνδέονταν μεταξύ τους σε αυτοτελείς ιστορίες. Παράλληλα μυρίσαμε με κλειστά μάτια και γευτήκαμε προϊόντα διαφόρων πόλεων. Στο τέλος δημιουργήσαμε όλοι μαζί την πυραμίδα της μεσογειακής διατροφής. Στο πρόγραμμα αυτό, συμμετείχαν όλες μας οι αισθήσεις, πράγμα το οποίο κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον όλων.

Πήραμε φωτιά!!!









       Το σχολείο μας το επισκέφθηκε επιτελείο από το Πυροσβεστικό Τμήμα Βρυσών. Με τη βοήθεια βιντεοπροβολής και μέσα από μία διασκεδαστική ιστορία κινουμένων σχεδίων, μάθαμε πως πρέπει να συμπεριφερόμαστε σε μία βόλτα μας στο δάσος και στην εξοχή. Επίσης μάθαμε με λεπτομέρειες τη δουλειά των πυροσβεστών, πως κινητοποιούνται σε περίπτωση πυρκαγιάς και  τον τρόπο με τον οποίο σώζουν ζωές ανθρώπων και ζώων. Παράλληλα γνωρίσαμε από κοντά τα μέρη από τα οποία αποτελείται η στολή του πυροσβέστη και οι μαθητές του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου είχαν την ευκαιρία να φορέσουν τα ειδικά κράνη , το ειδικό τζάκετ και παντελόνι της στολής ενός πυροσβέστη. Στο τέλος μας έδειξαν όλες τις λειτουργίες του πυροσβεστικού οχήματος και τα παιδιά είχανε την ευκαιρία να δράσουν κατασβεστικά…Η αντλία άρχισε να λειτουργεί και οι μαθητές συμπεριφέρθηκαν σαν γνήσιοι πυροσβέστες ρίχνοντας νερό με τη μάνικα. Από εδώ και πέρα, σίγουρα όλοι θα είναι πιο προσεκτικοί στο δάσος, στο σπίτι, σε κάθε περίσταση.

(Οι φήμες λένε ότι η μάνικα με την πίεση που είχε πήρε πίσω ένα "λιανό" μαθητή της πρώτης κι ακόμα τον ψάχνουμε στα θάμνα!!!)

Η "σκάλα" του σχολείου μας!!! (Κόπος να την ανέβεις...)







Η συνεργασία, το ομαδικό πνεύμα και η από κοινού δημιουργία είναι χαρακτηριστικά που οφείλουν να καλλιεργούνται στο χώρο του σχολείου. Δημιουργήσαμε λοιπόν τη δική μας σκάλα…με μηνύματα, φράσεις και επιθυμίες που επιδιώκουμε να μας συντροφεύουν στην καθημερινή σχολική ζωή. Παράλληλα ο εκπαιδευτικός Λαδάς Πασχάλης που ανέλαβε το project, βοήθησε ιδιαίτερα τους μαθητές της Α΄ τάξης, καθώς ενίσχυσε τη φωνολογική τους επίγνωση και την γραφοφωνημική αντιστοίχιση. Έτσι, στην πρωινή μας προσευχή, διαβάζουμε όλοι τα μηνύματα και θυμόμαστε πως η σχολική ομάδα παίζει, συνεργάζεται, κάνει λάθη, ζητά συγνώμη και σέβεται!!!